Ik wil zwanger worden

 
Home Favorieten Contact
        

Knappe man produceert minder sperma

Lelijke mannen produceren waarschijnlijk meer sperma als ze klaarkomen dan mooie mannen. Volgens Britse onderzoekers komt dat omdat mooie mannen meer kansen krijgen om zich voort te planten en daarom hun zaad verdelen. Dat schrijft The Sun donderdag op basis van een gesprek met de onderzoekers.

De wetenschappers van de universiteit van Oxford en van Londen publiceren hun onderzoek in september in een wetenschappelijk tijdschrift. Zij deden onderzoek onder gevogelte, maar claimen dat de uitkomsten ook op mensen van toepassing zijn.

Minder kans op paring
"Als een man aantrekkelijk is, is het optimaal voor hem om iets minder sperma per paring te gebruiken. Hoewel de kans op bevruchting daardoor per paring afneemt, zorgt het wel voor een groot aantal nakomelingen in het algemeen", aldus Sam Tazzyman van de universiteit van Londen.

"Omdat minder aantrekkelijke mannen minder kans hebben op een paring, gebruiken ze meer sperma om hun povere kansen goed te benutten." Vrouwen die graag zwanger willen worden, kunnen hun pijlen volgens Tazzyman dan ook het beste richten op lelijke mannen.

 


Copyright - Privacybeleid