Ik wil zwanger worden

 
Home Favorieten Contact
        

Kinderwens

Sommigen hebben het al sinds ze klein zijn, bij anderen komt het pas rond hun dertigste en bij een minderheid komt het nooit: de wens om, samen met je partner, een kind te krijgen.

Vrouwen omschrijven hun kinderwens vaak als een oerdrang. De behoefte om een kind op de wereld te laten komen voelt als een soort noodzaak. Het is het gevoel dat je zonder kind(eren) niet compleet bent.

Bij mannen verloopt dit proces vaak wat geleidelijker. Mannen kennen vaak twijfels, al zijn twijfels natuurlijk niet alleen voorbehouden aan mannen. Is dit het juiste moment? Ben ik wel verantwoordelijk genoeg om voor een kind te zorgen? Is mijn relatie sterk genoeg?

Hoe dan ook: op een gegeven moment weet je het zeker. Ik wil een kindje! Maar wanneer je gevoelsmatig en rationeel dat besluit neemt, duurt het vaak nog even voor je zwanger bent. Als je alle verhalen in de media moet geloven, lijkt het erop dat er bijna geen stellen meer zijn die 'normaal' zwanger worden.

Verhalen over jarenlang proberen, onvruchtbaarheid en slecht zaad worden in tijdschriften en op tv breed uitgemeten. Maar om je gerust te stellen: Negentig procent van alle stellen die proberen een kind te krijgen, is binnen een jaar zwanger.

Maar als je zwanger wilt worden, wil je dat niet pas over een jaar. Je wilt het nu! Hoe langer het duurt voor je zwanger bent, hoe frustrerender het is. Laat je daar niet door meeslepen, want hoe lekkerder je in je vel zit, hoe eerder je zwanger bent.

Afgelopen jaren hebben steeds meer vrouwen ervoor gekozen om eerst de nadruk te leggen op hun carriere, en pas daarna te denken over het krijgen van kinderen. Met name deze vrouwen voelen de biologische klok tikken en is iedere maand er eentje teveel.

Er is, ook voor je zwanger bent, al veel wat je kunt doen om de kans op een gezond kindje te vergroten. Op deze site vind je veel tips die je daarbij kunnen helpen.

 


Copyright - Privacybeleid