Ik wil zwanger worden

 
Home Favorieten Contact
        

Leefstijl tips voor vrouwen

Een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap vergroot de kans dat je kindje gezond op de wereld komt. Maar een gezonde leefstijl kan je ook helpen om sneller zwanger te worden. Hieronder vind je do's en don'ts voor de vrouw. Hier vind je een overzicht met leefstijl tips voor de man.

Sigaretten
Als je rookt en je wilt zwanger worden, wacht dan niet met stoppen tot het moment dat je zwanger bent, maar doe het meteen. Vijftien sigaretten per dag halveren je kans om zwanger te worden. Met andere woorden: bij vrouwen die roken duurt het twee keer zo lang voor zij zwanger zijn dan bij niet-rokende vrouwen.

Alcohol
Alcohol heeft geen invloed op je vruchtbaarheid, maar let op: alcohol kan wel kwaad in het begin van de zwangerschap. De kans op een miskraam is bijna vier keer zo groot als je iedere dag een glaasje wijn drinkt. In het kader van 'better safe than sorry' is het dus verstandig om zo min mogelijk alcohol te drinken.

Drugs
Dat cocaine, xtc en heroine je vruchtbaarheid negatief beinvloeden lijkt een open deur, maar ook het gebruik van hasj is niet aan te raden als je zwanger wilt worden. Zeker als je regelmatig een joint opsteekt, word je minder vruchtbaar.

Medicijnen
Veel medicijnen mogen niet meer geslikt worden als je eenmaal zwanger bent, en eigenlijk geldt dat ook als je probeert om zwanger te worden. Wanneer je medicijnen moet innemen, overleg dat dan vooraf met je huisarts. Dat geldt ook voor het gebruik van bijvoorbeeld antidepressiva.

Overgewicht
Vervelend maar waar: overgewicht kan je cyclus verstoren en is daardoor een element waardoor je vruchtbaarheid kan verminderen. Maar ook als de cyclus normaal is, kan overgewicht de vruchtbaarheid aantasten. Zware vrouwen hebben bovendien een verhoogde kans op een miskraam. Je kunt het beste proberen wat af te vallen voordat je probeert zwanger te worden.

Foliumzuur
Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je meteen begint met het slikken van foliumzuur. Meer informatie vind je hier.

 


Copyright - Privacybeleid