Ik wil zwanger worden

 
Home Favorieten Contact
        

Leefstijl tips voor mannen

Als je denkt dat een gezonde leefstijl alleen bij vrouwen invloed heeft op de kansen om snel zwanger te worden, dan heb je het mis. Ook voor mannen geldt: hoe gezonder je leeft, hoe sneller je zwanger raakt. Hieronder vind je do's en don'ts voor de man. Hier vind je een overzicht met leefstijl tips voor de vrouw.

Sigaretten
Roken vermindert de kwaliteit van het mannelijk zaad. Mannen die roken hebben minder zaadcellen, en minder gezonde zaadcellen. Stop dus met roken als je zwanger wilt worden. Bovendien hebben vrouwen die passief meeroken een grotere kans op een baby met een aangeboren afwijking.

Strakke broeken
Strakke broeken en onderbroeken hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van het sperma. Niet voor niets hangen de ballen van een man buiten het lichaam. Dat is om ze koel te houden. De ideale leefomgeving voor sperma is enkele graden koeler dan de lichaamstemperatuur. Draag dus bij voorkeur boxershorts en wijde broeken.

Alcohol
Alcohol verzwakt het zaad. Net zoals voor sigaretten geldt ook hier: het aantal zaadcellen neemt af en het aantal afwijkende zaadcellen neemt toe. Je kunt als man dus beter niet drinken als je snel zwanger wilt worden.

Drugs
Mannen die regelmatig een joint opsteken, zijn vaak minder vruchtbaar dan mannen die dat niet doen. Door te blowen wordt de aanmaak van zaad verminderd. pas na ongeveer drie maanden nadat je stopt met blowen, is de aanmaak van zaad weer op peil. Ook voor alle andere drugs geldt: niet doen. Je vruchtbaarheid daalt er heel erg van.

Sauna
Net zoals strakke onderkleding, is ook een sauna niet goed voor de mannelijke vruchtbaarheid. Ook een heet bad is niet verstandig. Zoals eerder uitgelegd: warmte remt de spermaproductie.

Foliumzuur
Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je, ook als man, meteen begint met het slikken van foliumzuur. Meer informatie vind je hier.

 


Copyright - Privacybeleid